Acceseaza SiteServicii video & design grafic

Photoshop Elements 10 vs Photoshop CS5

Adobe Photoshop Elements 10 este cel mai nou program de editare foro din linia Adobe si este adaugat la catalogul de produse TechSoup. Organizatiile eligibile pot solicita acest program fie pentru un PC Windows sau Mac. TechSoup ofera, de asemenea, alte softwareuri de editare a imaginilor de la Adobe: Photoshop Extended CS5, atat pentru Windows si Mac. Organizatiile pot utiliza oricare din aceste produse pentru a crea imagini cu aspect profesionist. Deci, care este cel mai potrivit pentru organizatia dumneavoastra?

Toate elementele de baza: Photoshop Elements

Photoshop Elements 10 include ceea ce multe organizatii au nevoie intr-un program de editare a imaginilor. Utilizatorii pot: elimina efectul de ochi rosii; ajusta culorile, ilumina, contrast, umbre si pot scoate in evidenta sau chiar pot crea compozitii din fotografii multiple si sa efecteze alte sarcini standard de editare a imaginilor.

Elements nu are caracteristicile high-end ca Photoshop, dar inca mai ofera instrumente standard de editare, un sistem de evidenta pentru gestionarea fotografiilor si tutoriale pentru incepatori. Toate aceste ar trebui sa fie suficiente pentru a crea fotografii cu aspect deosebit pentru un site, o biblioteca foto on-line sau chiar creearea materialelor de baza pentru imprimare cum ar fi brosuri si afise. Elements a neglijat suportul pentru colorarea CMYK (tipul de colorare folosit pentru tiparire profesionala), asa ca nu va fi capabil sa creeze imagini cu adevarat profesionale pentru materialele tiparite.

Pentru utilizatorii avansati: Photoshop CS5

Fata de Elements, Photoshop CS5 include functii avansate de Photoshop, cum ar fi:
-Channel Mixer si Color Balance pentru a face imaginilor ajustari precise;
-Suport pentru automatizarea sarcinilor Photoshop prin scripturi scrise de catre dezvoltatori;
-Colorare CMYK pentru pregatirea imaginilor pentru tiparire profesionala.

Photoshop CS5 este mult mai complex si prin urmare este mai greu de invatat. Este nevoie de un calculator destul de robust, cu cel putin 1 GB de RAM si o placa video decenta. Daca organizatia dumneavoastra nu are nevoie cu adevarat de editare profesionala a imaginilor, probabil ca nu aveti nevoie de Photoshop CS5. Mai mult, versiunea Extended oferita de TechSoup se caracterizeaza prin instrumente avansate pentru cartografiere imagini 2D in spatiul 3D, editare imaginilor 3D, imagini bazate pe miscare si unelte de analiza a imaginilor cu masurare si numarare.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *