0747 761 287 contact@graphicpedia.ro Suceava, România

Ce este video marketingul?

Definiția marketingului video este destul de simplă: crearea de conținut video pentru a promova brandul, produsele sau serviciile companiei. O campanie puternică de marketing se bazează și pe conținut video pentru că impactul vizual crește în rândul clienților și crează engagement pe rețelele de socializare.

Pornind de la ipoteza că o fotografie face cât o mie de cuvinte, atunci un video ce valoare capătă?

video-marketing

În zilele noastre, unde toți oamenii caută să își simplifice viața cât mai mult, de exemplu preferând să asculte sau să vizioneze o știre în loc să o citească, video marketingul este cea mai bună strategie de a capta atenția clienților tăi. Aceasta este o strategie orientată spre viitor care poate fi folosită în orice domeniu, ajutând la consolidarea relațiilor cu clienții, promovarea mărcii, a serviciilor sau produselor.

Cum funcționează video marketingul?

Dezvoltarea unei campanii de video marketing este realizată prin efectuarea de cercetări de piață, analiza competitivă și colectarea de informații despre publicul țintă. Cu ajutorul acestor date, vă puteți crea și adapta strategia spre trimiterea mesajului către clienți și piață.

Înainte de realizarea propriu-zisă a videoclipului de promovare, trebuie să cercetați și să stabiliți care este audiența dumneavoastră, ce dorește să audă, să vadă și să simtă. Ce mesaj vreți să transmiteți și care este îndemnul spre acțiune?

După ce ați stabilit strategia și mesajul, trebuie să apelați la o companie de producție video pentru a vă oferi cea mai bună calitate a imaginii și a videoclipului final. Sigur, un clip video poate fi realizat și cu un simplu smartphone, însă, calitatea este esențială. Cu un videoclip de promovare bine realizat, o să deții un plus de valoare pe piață și le oferi clienților posibilitatea de a alege între un produs sau serviciu de calitate superioară sau unul de calitate inferioară produselor/serviciilor tale.

Pentru a vă dezvolta strategia de marketing video va trebui să:

ALOCAȚI RESURSE. Va trebui să stabiliți un buget pentru toată producția video în sine: cercetare de piață, producția video și promovarea.

SPUNE POVESTEA. Storytellingul este foarte important într-o producție video, așa că realizați un brainstorming pentru a stabili ce anume vreți să transmiteți și cui vă adresați.

ENGAGE. Nu e suficient să spui povestea, trebuie să angrenați publicul în poveste. Stabilește cum faci poveștile interesante și cum vor atrage acestea clienții.

KEEP IT SHORT.De preferat este ca videoclipurile să nu fie foarte lungi deoarece plictiește audiența, regula generală este că videoclipurile scurte au un impact mai mare.

PUBLICĂ. Publicați-vă videoclipurile la scară largă, pe site-ul dumneavoastră, pe YouTube, Facebook și toate rețelele de socializare. După care, cheia succesului este promovarea.

ANALIZEAZĂ. Urmărește și monitorizează valorile și statisticile generate de engagementul videoclipurilor pentru a determina care sunt cele mai bune și de ce.

Prin urmare, video marketingul oferă un impact vizual și emoțional foarte mare publicului tău țintă, iar dacă ai reușit să transmiți mesajul principal stabilit, atunci rezultatele vor fi pe măsură.