0747 761 287 contact@graphicpedia.ro Cluj-Napoca, România
joburi de acasa

Joburi pe care le poţi face de acasă

A început noul an şi cu siguranţă mulţi dintre noi avem câteva obiecive pe care am vrea să le transpunem în realitate pe parcursul anului, fie ele mai mari sau mai mici. Dacă dispui de destul de mult timp liber şi nu mai suporţi să îl pierzi,sau cauţi un loc de muncă, atunci foloseşte-te de abilităţile şi interesele tale şi investeşte în tine.

Poate te gândeşti să îţi începi propria afacere dar opţiunile disponibile aparent sunt copleşitoare şi costisitoare. Ei bine, nu e aşa! Acum poţi începe să îţi ocupi timpul stând acasă, doar cu un laptop, internet, un ţel şi multă cafea.

Iată câteva idei:

BLOGGING & WRITING

blogging_writing

Dacă ai competenţe diferite, creativitate şi multă energie mentală ia-ţi laptopul şi treci la treabă. Pentru a începe un blog, te poţi folosi de cele mai populare platforme de blogging, cum ar fi WordPress sau Blogger, ambele fiind gratuite. Secretul este să ai subiecte de specialitate şi să dezvolţi articole care să te ajute pe o perioadă mai lungă de timp, ceea ce te va ajuta să faci bani uşor-uşor.

O altă opţiune ar mai fi să stai geană online încercând să gaseşti joburi pentru companiile care caută un copywriter. Aici vei putea scrie articole contra-cost pentru diferite site-uri ce ţin de specialitatea ta şi nu numai. De la site-uri cu reţete culinare, până la site-uri auto sau IT, dacă vei aloca puţin timp pentru căutarea unui astfel de job, cu siguranţă vei găsi nişa potrivită abilităţilor sau pasiunilor tale.

WEB/GRAFIC DESIGNER & PROGRAMATOR

joburi_de_acasa_web_designer

Aceste joburi vor fi întotdeauna căutate şi foarte bine plătite. Cu abilităţi creative poţi oferi servicii pentru a crea site-uri, logo-uri şi tot ce ţine de grafic design chiar de acasă, iar creaţiile tale trebuie să iasă în evidenţă pentru că sunt rezultatul muncii tale şi până la urmă, ele te vor pune în evoluţie.

Dacă îţi place programarea, a-i putea încerca să te implici în proiecte ce ţin de dezvoltarea jocurilor sau aplicaţiilor pentru smartphone, dar, de asemenea, vei avea nevoie de aptitudini necesare pentru finalizarea proiectelor mai complexe.

FOTOGRAF

fotograf

Vizualizarea fotografiilor poate reprezenta o adevărată terapie ajutând la creşterea stării de spirit. Transformă-ţi hobby-ul în job. Economiseşte şi achiziţionează-ţi echipamente pe măsură deoarece aşa îţi poţi crea singur propriul tău mediu de afacere, de asemenea, trebuie să deţii cunoştinţe legate de editarea foto. Pentru a-ţi comercializa afacerea, ajută-te de un site bine organizat sau de reţele sociale şi bineînteles, de multă munca.

PROFESOR ONLINE

joburi_de_acasa_profesor_online

Cu un fundal de cunoştinţe în diferite domenii, poţi oferi contra-cost cursuri online pentru oricine este interesat să îşi îmbogăţească cunoştinţele. Poţi începe să creezi cursuri video sau, de ce nu, chiar să comunici online cu elevii printr-un program, să ai propriile tale materiale de lecţie, fişiere audio şi aşa mai departe. Dacă ai noroc si implici multă muncă în ceea ce faci, a-i putea scrie articole, cursuri, cărţi pe care să le vinzi onine şi nu numai.

TRANSLATOR

joburi_de_acasa_translator

Dacă deţii abilitatea de a vorbi fluent şi de a înţelege foarte bine una sau mai multe limbi străine, poţi transforma asta într-o afacere, stând comfortabil acasă şi bineînţeles, având posibilitatea de a-ţi crea propriul program de lucru. Eventual, caută întreprinderi la care să lucrezi de acasă, traducând pentru ei diverse documente sau altele.

VLOGGER

joburi_de_acasa_vlogging

Vloggingul, fenomenul care a luat amploare în ultimul timp în România. Dacă acum câţiva ani era imposibil să obţii un parteneriat direct cu YouTube, acum, odată cu lansarea YouTube România oricine poate face un parteneriat prin care să obţină venituri.
Prin intermediul acestei activităţi ai posibilitatea să îţi exprimi creativitatea, să cunoşti oameni care au interese similare, şi poate fi chiar un mod de a-ţi începe o carieră. Nu este uşor, dar dacă ai un conţinut de calitate, cu siguranţă vei reuşi.

După părerea mea, există două tipuri de persoane în ceea ce priveşte desfăşurarea de activităţi care să fie profitabile: cei care preferă să lucreze 9-5 ore angajaţi la o întreprindere sau într-un birou, şi cei care preferă să lucreze de acasă făcându-şi singuri programul de odihnă şi de lucru.

Aici am sintetizat doar câteva dintre potenţialele joburi care pot fi desfăşurate de acasă. Ai şi alte idei în ceea ce priveşte lucrul de acasă? Nu le ţine doar pentru tine, împărtăşeşte-le şi cu noi lasând un comentariu mai jos!