O alta perspectiva in web design
Poate mai putin populare decat cele 7 pacate de moarte pe care majoritatea dintre noi le cunoastem, dar mult mai importante, sunt cele 7 virtuti crestinesti. Se zice ca daca tinem cont de aceste 7 virtuti in viata noastra de zi cu zi atunci cu siguranta vom ajunge in Rai. La fel de usor, aceste virtuti se aplica si in web design, mai ales cand trebuie sa oferi clientului un proiect de calitate, el bazandu-se pe munca noastra. Fiecare designer e descris de cel putin una din urmatoarele virtuti:
Cumpatarea – in web design, aceasta virtute descrie designerii care sunt calculati si muncesc cu moderatie. Nu munci prea mult – pana la epuizare, si vei fi capabil sa finalizezi orice proiect la cea mai buna calitate posibila. Adica, ca freelance designer, nu este recomandat sa muncesti 10 ore intr-una la un proiect si pe urma sa stai 2 zile degeaba, fiindca vei avea surpriza ca nu te-ai concentrat indeajuns incat sa rezulte un proiect de web design de calitate.
Milostenia – Aceasta virtute, in web design, se aplica acelor designeri care sunt deschisi proiectelor Pro Bono, sau celor care fac munca din placere si ofera clientului un website mult mai calitativ fata de cat au stabilit ambele terti la inceput. Cunosc un astfel de web designer si pot sa zic ca..chiar daca ii ia mult mai mult timp sa realizeze un proiect, rezultatul este mai mult decat satisfacator.
Harnicia – Aceasta virtute descrie designerii care au ambitie si nu vor sa piarda timpul pe nimicuri, descrie web designerii care sunt intotdeauna in cautare de informatii despre munca lor si si-o planifica in asa fel incat tot timpul vor avea ceva de facut.
Rabdarea – In web design, aceasta virtute descrie designerii care muncesc sarguincios in a-si crea propria prezenta online – acei freelanceri care incet incet devin foarte apreciati. Ei nu se fac remarcati pana in ultima faza. Accepta tot felul de clienti, mai buni, mai rai, iar la un moment dat se trezesc cu un portofoliu imens de proiecte – lucru ce trebuie apreciat.
Blandetea – Web designerii descrisi de aceasta virtute sunt aceia ce sunt totodata rabdatori dar si politicosi cu clientii lor. Chiar daca clientul doreste redesignul intregului layout, acest web designer il va face fara sa ceara nimic in plus. Astfel e bine ca iti poti castiga clienti care se reintorc la tine, insa de asemenea inseamna si multe batai de cap.
Smerenia – In web design, aceasta virtute este adoptata de designerii care au ca mediu de lucru internetul, nu doar web designul – ei recunosc diferenta dintre design, promovare si lucrurile inutile pe care clientul le cere. Aceasta virtute poate este una din cele mai grele de adoptat de catre web designeri, insa este una foarte benefica.
Sinceritatea – Aceasta virtute descrie designerii care sunt sinceri atat cu ei cat si cu clientii – designerii ce se bazeaza pe realitate. Afacerile sunt construite pe incredere, iar daca tu oferi clientilor incredere si onestitate, reputatia te va urma.
Daca ai de cand sa excelezi in industria web designului, trebuie sa te bazezi macar pe una din aceste virtuti. Chiar de adopti si o singura virtute, clientii isi vor da sesama ca esti o persoana etica, demna de finalizarea unui proiect web.
Tu in ce categorie te incadrezi? 🙂
Articol scris de www.verycreative.ro – Agentie Web