0747 761 287 contact@graphicpedia.ro Suceava, România
Sfaturi promovare website - SEO

Sfaturi promovare website – SEO

Promovarea web sau SEO (Search Engine Optimization) asigura pozitia unui website in primele pagini ale motoarelor de cautare, atragand astfel mai multi vizitatori. SEO va ajuta sa va tineti site-ul accesibil in motoarele de cautare si imbunatateste sansele ca site-ul sa fie gasit in urma unor cautari.

Care sunt metodele de promovare ?

   WHITE HAT – Aceasta metoda se bazeaza pe optimizarea structurii paginilor pentru a fi corect interpretate de algoritmii motoarelor de cautare. Exemple de optimizare in pagina: meta tag-uri, plasarea de cuvinte cheie si densitatea cuvintelor cheie. Exista doua tipuri de promovare White hat si anume optimizare OnPage si optimizare OffPage.

 •    Optimizarea OnPage – modificari facute la nivel de cod sau continut. Website-ul trebuie sa fie compatibil cu oricare dintre browsere ( Opera, Google Chrome, Internet Explorer, Safari etc.) si sa aiba un cod valid. Alt lucru importat este sa introducem cuvintele cheie, care trebuie puse strategic in pagina, cuviltele cheie se pot pune chiar si in titlu pentru a optimiza mai bine pagina.
 • Seo On Page

 •    Optimizarea OffPage – Aici trebuie sa tinem cont de numarul link-urilor care duc catre site-ul nostru cat si de pagerank-ul acelor link-uri. Este important ca site-ul nostru sa aiba un PageRank mare cat si site-urile care trimit link-uri catre site-ul nostru. Cu cat PageRank-ul este mai mare, site-ul va urca in top si va beneficia de o indexare mai buna.


     – Un alt lucru important este ca link-ul care duce catre site-ul nostru sa contina in textul ancora cuvinte cheie reprezentative pentru cautarile dupa care optimizam website-ul.
 •    Recomand ca link-urile care duc catre site-ul vostru sa fie din aceiasi arie. (ex. Avem un site cu tutoriale windows, vom incerca sa obtinem link-uri catre site-ul nostru de pe site-uri din domeniul IT si NU de pe un site culinar, fitness, cazari etc.).

     – Alt lucru important este inscrierea in directoare web. Recomand site-ul DirPedia pentru o lista complexa de directoare web romanesti.

  black hat seo technique

     BLACK HAT – Aceasta metoda mai putin legala a aparut datorita concurentei in lumea World Wide Web, tot mai multa lume doreste ca site-ul propriu sa fie in top. Motoarele de cautare nu accepta acest tip de site-uri si prin urmare le penalizeaza sau elmina din indexul lor.

 •    Metoda Cloaking– Pe scurt aceasta tehnica face ca motorul de cautare sa vada un anumit continut iar vizitatorii alt continut.
 •    Hidden Text– Textul asuns, prin aceasta metoda unii proprietari de site-uri adauga text „invizibil” prin stabilirea culorii acestuia prin CSS. (ex. Site-ul are un background negru si noi adaugam text de culoare neagra folosind CSS, acesta nu va mai fi vizibil de catre vizitatori dar poate pacali motoarele de cautare).
 •    Keyword Stuffing– O tehnica SEO folosita de designerii web care umple site-ul cu zeci de cuvinte cheie fara ca acestea sa aiba vreo legatura cu continutul paginii respective. O alta modalitate este folosirea (input type=”hidden”) cuvintele cheie nu sunt vazute de utilizator dar sunt scanate de catre motorul de cautare.

     Un lucru de luat in vedere este faptul ca aceste tehnici „Black Hat SEO” sunt utile in multe cazuri dar temporar. Pentru o obtine o pozitie permanenta in motoarele de cautare va recomand sa folositi tehnicile Optimizarii OnPage si sa evitati pe cat posibil tehnicile Black Hat SEO.