0747 761 287 contact@graphicpedia.ro Suceava, România
Sfaturi Search Engine Optimization (SEO)

Sfaturi Search Engine Optimization (SEO)

Vorbeam intr-un articol anterior despre promovarea web, in care am prezentat cateva metode de promovare web, si anume metoda WHITE HAT si Black HAT. In articolul de astazi am sa va mai prezint cateva sfaturi utile zic eu, cu privire la promovarea website-urilor.

  •    In primul rand trebuie sa ne asiguram ca robotul motoarelor de cautare poate citi continutul site-ului nostru. Evitati pe cat posibil continutul video sau flash/imagine pentru prezentarea continutului, eventual puteti adauga continut text langa respectivul video.
  • Exemplu: Administram un site cu tutoriale video, in acest caz trebuie sa prezentam continutul in format video eventual si imagini. Pe langa continutul video, va recomand sa explicati in text tot ce se intampla in acel video deoarece web spiderii motoarelor de cautare nu pot vedea imaginile si video-urile, acestia putand citi doar textul dintr-o pagina web.

    Sfaturi promovare website SEO

  •    Un alt lucru important ar fi implementarea clara a link-urilor internet. Incercati pe cat posibil sa grupati continutul in diverse categorii pentru a ajuta vizitatorii cat si motoarelor de cautare o vizualizare mai usoara a website-ului.
  •    Un alt lucru important in promovarea unui website sunt cuvintele cheie sau keywords. Acestea ajuta website-ul sa ocupe primele pozitii in clasamentul motoarelor de cautare. Cu cat folosim cuvinte unice, cu atat acestea sunt mai eficiente pentru optimizare. Va recomand sa faceti o lista mai mare de cuvinte cheie dupa care, din respectiva lista sa alegeti cele mai bune 4-5 cuvinte.

  •    Un alt lucru important este alegerea unui domeniului si aici nu ma refer la extensia lui (.ro .com .info etc.). Sa spunem ca vom realiza un site cu tutoriale photoshop. In acest caz vom incerca sa cautam un nume de domeniu care ne va ajuta la optimizare, si anume „tutorialephotoshop.extensie”, „tutoriale-photoshop.extensie” . Un astfel de nume il vom optimiza mult mai usor fata de ex. „webexpert.extensie” sau oricare alt nume.
  • Folositi url-uri prietenoase! Exemplu multi administratori lasa url-ul paginilor web de forma „http://www.graphicpedia.ro/blog/?p=2291”, va recomand sa folositi url-uri de forma „http://www.graphicpedia.ro/blog/tutorialephotoshop”, in acest fel site-ul dvs. va fi mult mai „prietenos” cu motoarele de cautare.